AKCE ROKU 2010

Den matek - 9. 5. 2010

Ples KDU-ČSL Pelhřimov
22.1.2010, Pelhřimov

Dne 22. ledna 2010 se v prostorách Hotelové školy v Pelhřimově uskutečnil ples KDU-ČSL. Ples zahájil předseda okresní organizace KDU-ČSL Pelhřimov ing. Miroslav Houška. K tanci a poslechu hrála skupina "Karel a my". Ačkoli došlo k obměně organizátorů, zůstala zachována vysoká úroveň plesu. Účastníci i hudebníci oceňovali zejména přátelskou, bezprostřední, atmosféru. Součástí plesu byla i tradiční tombola. Děkujeme všem, kdo se na organizaci této zdařilé akce podíleli.

Výroční členská schůze MO KDU-ČSL Pelhřimov - 1.3.2010
1.3.2010, Pelhřimov

Dne 1. března 2010 se v prostorách restaurace Popovice v Pelhřimově uskutečnila výroční členská schůze MO KDU-ČSL. Za nevelké účasti členů předseda MO Mgr.Černý zhodnotil uplynulý rok. Kromě tradičních akcí (ples, oslava Dne matek, beseda se zajímavým hostem) byl největší událostí odchod výrazných osobností naší organizace ing. Jiřího Blažka a MUDr. Kašparů do nově vzniklé strany TOP 09. Nad tím pochopitelně nejásáme, ale taktéž netřeba zoufat. Ing. Matějů přednesl zprávu o hospodaření. Dále vystoupil členy Rady města Pelhřimov Bc. Pavel Pípal, zastupitelé zvoleni za KDU-ČSL MUDr. Hynek Poul a Mgr. Scháněl. Informovali především o situaci v sociální oblasti - domov důchodců, bydlení - a ohledně schodkového rozpočtu města Pelhřimov na rok 2010. Vystoupení hostů obstarali Ing. Jan Kasal a Ing. Miroslav Houška. Informovali o aktuální politické situaci v Kraji Vysočina a v Parlamentu ČR. Schůze byla zakončena občerstvením. Na činnosti strany se začíná markantně projevovat úbytek a stárnutí členské základy. Co s tím?

Den matek
9.5.2010, Pelhřimov

Dne 9. 5. 2010 MěO KDU-ČSL v Pelhřimově uspořádala oslavu Dne matek na Masarykově náměstí. Za nádherného slunečného počasí hrál k poslechu pan Dušek. Jako poděkování našim maminkám a babičkám ochotné děti rozdávaly perníková zdobená srdíčka a přání. Setkání v závěru navštívil i předseda krajské organizace KDU-ČSL na Vysočině Jan Kasal.