AKCE ROKU 2014

Charitativní sbírka Kola pro Afriku

VČS MO KDU-ČSL Pelhřimov
3.3.2014, Pelhřimov

Dne 3. března 2014 se v prostorách Přísálí budovy MZe v Pelhřimově uskutečnila výroční členská schůze místní rganizace KDU-ČSL v Pelhřimově. Zprávu o činnosti za minulé období přednesl předseda Ing. Matějů. Místostarosta Pelhřimova za KDU-ČSL Bc. Pavel Pípal informoval o dění na radnici, zejména o chystaných akcích na rok 2014. Přítomný radní MUDr. Poul zejména objasňoval okolnosti výběru bývalého místostarosty Ing. T. Dufka do funce ředitele Domova pro seniory v Pelhřimově. Předseda okresní organizace KDU-ČSL Ing. Mirosalv Houška informoval o chystaných senátních volbách. Důležitým bodem jednání bylo příprava na komunální volby, které proběhnou na podzim letošního roku. Cílem místní organizace KDU-ČSL je získat 4 mandáty. Jedním z významných předpokladů volebního úspěchu je sestavit důvěryhodnou kandidátku. Zodpovědnost má především výbor místní organizace, ale ke spolupráci na oslovení vhodných kandidátů byli vyzvání všichni členové. Místní výbor vydal stručnou brožurku "Praktický průvodce komunální politikou", která by mohla sloužit jako pomůcka při oslovování vhodných kandidátů. Je potěšující, že současní zastupitelé tj. Bc. Pípal, MUDr. Poul a Ing. Koch budou svoje mandáty obhajovat.

Charitativní sbírka Kola pro Afriku

V průběhu měsíce dubna místní organizace KDU-ČSL uspořádala charitativní sbírku Kola pro Afriku. Díky ochotným lidem s Pelhřimova i okolí se podařilo shromáždit více než 500 kol. Tato kola po nezbytné repasi budou sloužit dětem v africké Gambii pro dopravu do škol často vzdálených mnoho kilometrů. Děkujeme i městu Pelhřimov, které poskytlo prostory pro sběr.